Min bloggliste

fredag 15. juli 2016

KULA NA PJESKU

Zablude uvijek imaju najviše riječi; kao trula kuća koja treba najviše rekvizite da je se podržava.  




 

7 kommentarer:

  1. U pravu si potpuno što se tiče Kule. Nemoj samo prevideti da je i za objašnjenje nauke o trojstvu potrebno mnoooooooooooogo reči, što navodi na isti zaključak - zabluda :). Neću ovde pisati ništa o trojstvu, ni za, ni protiv, samo molim da koristimo ista merila procenjivanja. Budimo nepristrasni.

    SvarSlett
    Svar
    1. Da li si ikada, iskreno ( nepristrano ), pitao Boga u molitvi da li je on trojstvo ili ne?

      Slett
  2. U molitvi nisam. Ali pod molitvom Čitam Bibliju, a On nam se obraća preko Biblije i sve što treba da znamo je zapisano u njoj. A ti? Da li si ga ti pitala, i ako jesi, šta ti je rekao?

    SvarSlett
    Svar
    1. Da, naravno da sam ga pitala. To bi trebala da bude jedna naj osnovnija i naj prirodnija stvar za osobu koja vjeruje u Boga. Kada sam izasla iz kule nasla sam jednog prijasnjeg svjedoka koji je vjerovao u Boga i na svom YT kanalu je pricao o trojstvu. Ja ,posto sam uvjerena bila da kula nije Bozija organizacija, morala sam da nadjem istinu o tome da li je Bog trojstvo ili ne. Pitala sam ga ako mi moze objasniti zasto on vjeruje u trojstvo. Poslao mi je neke linkove da citam ali ja nisam mogla to da razumijem i nije pravilo nikakvog smisla za mene. Kontaktirala sam drugog prijasnjeg svjedoka i pitala njega da mi objasni ali ni on nije bio uspjesan u tome. Ja nista nisam razumjela sto su mi rekli. Kao da pricaju kineski. Nakraju shvatila sam da jedina opcija je da pitam Boga da mi on pokaze i potvrdi da li je trojstvo ili ne.

      Pitas me sto je rekao.
      Naj bolji ucitelj je Sveti Duh. Ja sam htjela da pisem ti odgovor ali mislim da je bolje da to ostavim postrani. Netreba tvoja vjera da zivi od moje. Bog te poznaje bolje nego ti znas samog sebe i on ce da koristi objasnjenje koje tebi odgovara. Mozda jednog dana usporedimo zabiljeske i vidimo dokaz da isti duh nas je ucio.

      Sto vjerujes o Bozijoj prirodi i da li je to tacno jako je vazno. Ili je Bog umro za nas da plati nase grehe ili andjeo. Kula promotira nauku andjela na sriveni nacin. Nista novo. Tako je bilo i u Pavlovo vrjeme. Nista novo pod suncem.

      Kazes da trebamo koristiti ista mjerila procenivanja.
      To sto me ti ovdje u prevodu molis jeste da ja idem po nekom sistemu koji je vise prihvatljiviji ljudima. Ako bih koristila to sto ti ovdje kazes onda prema ovome ateist bi mogao da isto to kaze kao ti. Rekao bi “ pa i nauka o Bogu treba mnogo reci” Nadam se da razumijes sto zelim da kazem sa ovim.

      Mi volimo sistemer jer nama zivot lakse cini. Kula nas je naucila da mislimo samo TACNO, KRIVO. Crno bjelo. Nesigurno se osjecamo. Smjelost, povjerenje se moze graditi samo kroz molitvu , bibliju i vjera u Boga ce da raste.Ne vjera u to da postoji nego u to sto on kaze. Neki Izraelci nisu htjeli da idu u obecanu zemlju jer su se bojali divova, nisu vjerovali Bozijoj moci.

      Slett
  3. Poštujem tvoju veru i razmišljanje ali ja jednostavno nisam našao Biblijske dokaze o trojstvu. To je moje sadašnje stanovište. Da li će se promeniti? Možda. Vera se razvija. U svakom slučaju trebamo imati ista merila prosuđivanja za sve. Poz!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ti sopstveno neces nikada ni naci. Sveti Duh je taj koji pokaze. Samo trebamo da pitamo. Svjeoci isto kada bi pitali Boga da li je KS njegova org bi izasli nesumnjivo.

      Nemoj nikada da postujes neciju vjeru, nego istinu i Boga. Ivan 14:6

      Sto se tice mojih mjerila prosudjivanja mislim da ce biti razocaran na ovom blogu.

      Pozdravi i svako dobro.

      Slett