Min bloggliste

torsdag 5. januar 2017

Od čega ste ovisni ??????

Imitacija kriščanin.


Programi za promjenu ponašanja su dizajnirani da vas uznemire do te mjere da vaše samopouzdanje je podkopano / ugroženo. To vas čini više otvorenima za sugestije i više zavisni o okolini / ambient  za znakove o ispravnom razmišljanju i  ponašanju.


( Behavioral change programs are designed to upset you to the point that your self - confidence is undermined. This makes you more open to suggestion and also more dependent on the environment for cues about right thinking and right conduct )


Ovo je odlomak iz knjige CULTS in our midst str. 75 ( Kultovi u našoj sredini ) autor Margaret Thaler Singer.




Ja sam negdje na mom blogu prije pisala o čudnim dogadjajima koje sam vidjela na sastanku. Jedan je bio kada dvije JS su imale 5 min. govor, žena starješine je se smijala jako, naglas, kada jedna od ovih dvije svjedokinje je pričala.

Ja nisam znala tada tačno šta je to ali jasno mi je bilo da je psihološka teknika / manipulacija / kontrola.  Mogu da zamislim da starješine koji su to dozvolili u skupštini su možda mislili da to može da ojača svjedoke sa obzirom na sve što se dešava u organizaciji i napade koje organizacija dobija. Misle da trebaju mentalno treniranje kako bi jaki bili da podnesu ljute otpadnike.

Starješine, razmislite dobro šta radite i gde vodite svoje stado. Odgovarati če te lično Bogu naročito vi koji ste na internetu ovdje i čitate i gledate sve, niste u mraku kao mnogi drugi svjedoci koji nemaju pojma sta se dešava i nikada nisu stavili svoj korak na internet da ispitaju o organizaciji.


Teknike koje koristite su od svjeta a ne od Boga. Bog upravlja svoj narod Svetim Duhom i istinom a tko nema  - Rim. 8:9  A ako tko nema Duha Kristova, taj nije njegov.


Molite se za mudrost ako smijete.
Molite se za mudrost ako vam je zaista cilj da vršite Božiju volju a ne svoju.
Molite se za mudrost ako vam doista nešto znače ti ljudi u vašoj skupštini.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar