Min bloggliste

søndag 7. april 2019

Kako če te znati/prepoznati !?




Rečeno nam je što če se desiti u zadnje dane.


1Timoteju 4:1 A Duh izričito veli da će u posljednja vremena neki otpasti od vjere priklanjajući se prijevarnim duhovima i naucima zloduhā,

To smo upozorenje dobili još u Pavlovo vrjeme.
Gospod Isus Hrist nas je upozorio isto.

Luka 21:8 A on reče: »Pazite da ne budete zavedeni! Jer mnogi će doći u moje ime govoreći: ‘Ja sam Krist’, i: ‘Vrijeme se približilo!’ Ne idite dakle za njima.



Jehovini svjedoci nedrže vodeče tjelo odgovornim nizašto, to je činjenica. Kada god se jehovinim svjedocima prstom upre na vodeče tjelo oni obično imaju neki izgovor kao: "pa svi smo nesavršeni, ili; pa i oni su ljudi; ili; pa nije to tako strašno"...


Ako dozvolite da vam se razumjevanje oblikuje takvim zaključcima kako če te onda znati/prepoznati kada je vodeče tjelo skrenulo totalno sa pravog puta?

Ako vodeče tjelo je na krivom putu onda ste i vi.



Ja sa svom sigurnosti vjerujem i tvrdim da kula stražara nikad nije bila izabrana od Boga, ono kako kula to tvrdi, ali vi koji vjerujete da jeste Božija organizacija kako če te znati/prepoznati da oni nisu otpali od vjere kao što je napisano u 2 Solunjanima 2:3?
Naravno kula stavlja fokus na vas uvjek, šta vi trebate da radite tako da vi ste zauzeti sa sopstvenim uspjehom/ neuspjehom i vi nerazmišljate kako se te stvari odnose na kulu stražara. Kula vas drži zauzetima sam sa sobom.



Kako znate da li KS se drži ispravnog puta ili ne kada su napravili mnoge promjene u svojoj teologiji/ nauki?!
Znate i sami da su razumjevanje samo knjige otkrivenje promjenili mnogo puta a da ne govorimo o drugim promjenama. Starješine su fotokopirali članke iz kule stražara gde su dobili "novo razumjevanje" pa su nam rekli da zaljepimo te članke u knjigu i iz toga smo čitali na studiju knjige. Tako je bilo na mom stidiju knjige.
Napravili su tako mnogo promjena da ni vi nemate pregled svih promjena koje su napravljene samo kroz vrjeme dok ste vi bili u organizaciji. Nije li to tačno?
Sječam se kada smo dobili "novo svjetlo" o generaciji patos ispod mene nestao da tako kažem. Mislim se ja, pa koliko puta če da promjene to razumjevanje? Koliko puta su več to promjenili?


Kako znate da nisu otišli od vjere kada stalno mjenjaju stvari i zovu to "novo svjetlo"? Kako znate?


BOLNA ISTINA JE DA ONI NIKADA NISU BILI U VJERI, I ONI NIKADA NISU BILI ISUSOVA BRAČA, I ONI NIKADA NISU BILI ODABRANI OD BOGA. TO JE ISTINA.

JOŠ JEDNU ISTINU MOGU DA KAŽEM O KULI STRAŽARA A TO JE DA KULA STRAŽARA ODGOVARA OPISU LAŽNIH PROROKA I LAŽNIH SLEDBENIKA ISUSA koji ustvari rade protiv Boga.



Da li razmišljate o posledicama koje vas čekaju ako ste na pogrešnom putu?
Kome če te da idete ako ne kuli stražara?
Idite Bogu Jehovi u molitvi i pitajte ga da li je kula njegova organizacija.



KULA STRAŽARA JE U NEVJERI A NE VJERI. KULA IMA SOPSTVENU AGENDU.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar