Min bloggliste

lørdag 31. mars 2018

[Slika na stranici 8]
Članovi Vodećeg tijela potpisuju Biblije namijenjene za poklon državnim službenicima

*** w99 15. 5. str. 8 Povijesni posjet donosi radost jednom otoku ***




Gledam neki dan video gde vodeče tjelo potpisuje biblije pa se mislim kako to da izjavljuju poniznost kada ih se pita tko je preveo bibliju novi svet ali ova slika ne komunicira poniznost o kojoj oni govore.

Ovako su pisali u probudite se 1989, 10/22, str. 20. Prevela sam sa engleskog jer vi nemate to probudite se na našem jeziku.

"Istina, a ne njen sluga, koja bi trebala da bude počašćena i proglašena, ...  Ovo je glavni razlog zašto književnici i prevodioci publikacija Watch Towera, kao i članovi Odbora za prevod Biblije New World, odlučili su da ostanu anonimni.


*** g89 10/22 p. 20 Part 20—19th Century Onward—Restoration Imminent! ***
“It is the truth rather than its servant that should be honored and proclaimed,” Russell wrote in 1900, adding: “There is too much disposition to credit truth to the preacher, forgetful that all truth is of God, who uses one or another servant in its proclamation as it may please him.” This is the principal reason why writers and translators of Watch Tower publications, as well as members of the New World Bible Translation Committee, choose to remain anonymous.




Isto se pitam, zašto Jehova dopustio piscima Svetog Pisma da  stave svoje ime;


  1.  Isaia 1:1 Viđenje Izaije ...
  2. Jeremija 1:1 Riječi Jeremije,
  3. Ezekiel 1:3 riječ Gospodnja snažno dođe na svećenika Ezekiela
  4. Matej 24:15 ... po proroku Danielu...
  5. 2Solunjanima 3:17 Pozdrav mojom rukom, Pavlovom. Ovo je znak u svakoj poslanici — ovako pišem.  i tako dalje 


ali kuli je dao u glavu da je bolje da ona ostane anonimna i kad piše članke u časopisima, knjigama i kada prevodi novi svjet bibliju i isto tako neznamo tko piše govore koji se daju na sastancima kongresima i kada imamo posjete putujućeg nadzornika niti znamo tko piše pisma koja su upučena samo starješinama a da ne zaboravimo knjigu za starješine, tko je to pisao? !

  Baš me briga, neka potpisuju koliko hoče ali zašto nedaju da znamo tko je preveo novi svet ?!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar