Min bloggliste

søndag 22. mai 2016

Zadnji dani. 


Hvala dragom Bogu da me je izvukao iz "njegove" organizacije :)


Ova žena na slici sa Obamom je baka od policajca Robert Wilson koji je slučajno bio u prodavnici kada su dva čovjeka ušla da opljačkaju.  On je ubijen pokušavajuci da spreči dva pljačkaša.
Ova medalja za hrabrost je za policajca Robert Wilsona. Situacija je jako tužna ali neko je dobro koristi.


 km 9/74 s.8 pitanja čitalaca.

Da li je prihvatljivo da paradiramo hebrejska ili engleska slova Tetragramatona na automobile, nakit i druge stvari?

Osim toga, ne želimo dati drugima dojam da je Tetragramatona simbol Jehovinih svjedoka u cjelini. Nemamo organizacijski simbol  da se identifikujemo nego pokazujemo da smo Jehovini hrišćanski svjedoci  živeći u skladu s Božjom voljom. Ivan 13:35

 *** km 9/74 p. 8 Question Box ***

Is it fitting to display the Hebrew or English letters of the Tetragrammaton on automobiles, jewelry and other items?

Furthermore, we do not want to give others the impression that the Tetragrammaton is the symbol of Jehovah’s witnesses as a whole. We have no organizational symbol to identify ourselves but show that we are Jehovah’s Christian witnesses by living in harmony with God’s will.—John 13:35.

             ---------------------------------------------------------------------------------------

*** br-1 str. 77 odl. 16 Naša uvjetna podložnost višim vlastima ***
16 Kao kršćani, mi smo danas suočeni sa sličnim izazovima. Mi ne možemo sudjelovati u bilo kojem obliku novovremenog idolopoklonstva, bez obzira radilo se o gestama pomoću kojih se obožavaju slike ili simboli, ili pak o pripisivanju spasenja nekoj osobi ili organizaciji (1. Korinćanima 10:14; 1. Ivanova 5:21). Jednako kao kršćani ranog doba niti mi ne možemo činiti kompromise obzirom na našu kršćansku neutralnost. (Usporedi 2. Korinćanima 10:4.)

                  -----------------------------------------------------------------------------------
Možeš zauvijek živjeti u raju na Zemlji-ali kako?
Treći zahtjev je da mi smo udružen sa Božijim kanalom, njegovom organizacijom. Bog je uvijek koristio organizaciju. Na primjer, samo oni u arki u Noevo vrjeme preživjeli su potop, i samo oni povezani sa hrišćanskom zajednicom u prvom stoljeću su imali Božiju naklonost. (Dela 4:12) Slično tome, Jehova koristi samo jednu organizacija danas da ostvari svoju volju. Da bi primili život vječni u raju na zemlji, moramo identificirati tu organizaciju i služiti Bogu kao dio nje.



*** w83 2/15 p. 12 You Can Live Forever in Paradise on Earth—But How? ***
A third requirement is that we be associated with God’s channel, his organization. God has always used an organization. For example, only those in the ark in Noah’s day survived the Flood, and only those associated with the Christian congregation in the first century had God’s favor. (Acts 4:12) Similarly, Jehovah is using only one organization today to accomplish his will. To receive everlasting life in the earthly Paradise we must identify that organization and serve God as part of it.

          -------------------------------------------------------------------------------------------


*** w91 1. 6. str. 19 odl. 19 Njihovo utočište je laž! ***

Uzdati se u neki od ljudi stvoren nadomjestak za Božje Kraljevstvo čini taj nadomjestak likom, predmetom obožavanja (Otkrivenje 13:14, 15).


JW ORG

Linkovi gdje sam nasla informaciju:

Blog: 

The Washington Post 


Prevedite stranicu 









4 kommentarer:

  1. 1974. su rekli prema onoj KM da nemaju organizacijski simbol. Znači, da im se "svjetlo istine" od tada zatamnilo, ali uvijek se može naći u Bibliji nešto što će poduprijeti dogmu. Na primjer, mogli bi reći da su Židovi pod Mojsijem, a i kasnije, imali svoje plemenske zastave i simbole.
    Prema tome, uvijek se može upasti u "prepirku oko riječi".
    Slovo ubija, a duh oživljuje. Ali, što da čovjek radi kada ima puno riječi i slova :)))

    SvarSlett
    Svar
    1. ja imam sumnju da oni prave kaos namjerno (going back and forth with their teachings )jer onda stvore nesigurnost i tada je lakse oblikovati/kontrolisati ljude.

      Slett