Min bloggliste

lørdag 12. september 2015

Je li vodeće tijelo Jehovinih svjedoka u deluziji ?


Naisla sam na jedan video na engleskom i mislim da je kao hrana u pravo vrijeme.
Sa velikom pomoci od mog prijatelja uspjeli smo da prevodimo cijeli video na nas jezik.
Molim vas Jehovini svjedoci ne citajte ovaj clanak sa stavom da ja zelim da vas povrjedim.
Ja pisem istinu ovdje i istina je bolna ali ako uradimo nesto sa time kada vidimo da smo mislili i radili pogresno onda ta bol ce biti od koristi.

Ovdje je video.





Pozdrav.
Evo za večeras jedan  kratki video.
Često sam vidjela komentare koje na videozapisima stavljaju bivši Jehovini svjedoci nazivajući članove vodećeg tijela sumanutima. Htjela bih s vama u vezi toga nešto podijeliti i pojasniti. Ovo je pojednostavljeno značenje pojma deluzija, ali će objasniti stvari. Postoje mnoge definicije na internetu, ali s ovom vrlo jednostavnom doći ćemo do prikladnog zaključka.
Sumanutost dolazi od latinske riječi deluzija, koja označava  psihičko bolesno umišljanje, odnosno vjerovanje koje se opire svim protuargumentima. Znači sumanuto razmišljanje je poput obmanjivanja samog sebe jer vjerujemo u apsurdne stvari, u nešto što je izvan svakog razuma. Nečija nerealna razmišljanja mogu biti znak psihičke bolesti, no slobodnija upotreba te riječi opisuje iracionalno razmišljanje i ponašanje.
Dobro, dakle ti samog sebe zavaravaš vjerujući u nemoguće stvari i tvoje ponašanje zbog toga nije usklađeno sa stvarnošću, imaj to na umu.
No, vratimo se pitanju; Jesu li sedmorica članova vodećeg tijela u deluziji ? Ne, nisu. Postoji jedna stvar koja dokazuje da niti ovi danas niti oni prije njih nisu sumanuti. Da li vi, Jehovini svjedoci, znadete zašto?
Mnogo smo o tome slušali u zadnje vrijeme. Postoji jedna fraza. Dvije riječi. Znadeš li koje ?
„Teokratski rat“, a objasnio ga je mali dječak na videu koji se prikazivao na kongresima 2015. godine.

„Teokratski rat“ znači da Jehovina nova organizacija može zadržati, ili ne pružiti informacije vladinim službama ili vlastima. Ne mora davati informacije onim ljudima koje smatra nedostojnima da ih posjeduju. Na primjer, u slučajevima kada policija dolazi u skupštinu i traži od stariješina podatke u vezi slučaja seksualnog zlostavljanja djece. Oni im ne trebaju pružiti niti jednu informaciju. O tome smo slušali iz usta samih stariješina koji su davali iskaze pred Royal Commission of Australia 2015 koja je provodila istragu u vezi serijskog seksualnog zlostavljanja djece unutar religiozne institucije, nakon što se saznalo da Jehovini svjedoci nisu prijavili 1006 zlostavljača. Upravo se u ovakvim slučajevima pokazalo kako se primjenjuje strategija „teokratskog ratovanja“, jer se informacije nisu davale onima koji „nisu ovlašteni“ da je saznaju (policija, socijalna služba …,). Mogli su odbiti da surađuju s predstavnicima vlasti, mogli su upotrijebiti riječi koje bi odvraćale od bilo kakve sumnje na organizaciju. To je dobrovoljan, namjeran plan kako bi se ljude zavelo, te izbjeglo objelodanjivanje činjenica i posljedica.
 „Teokratska strategija“ i „teokratski rat“. Njihova je upotreba naizmjenična. To je namjerno i svojevoljno planiranje da se ljude zavara. Oni su svjesni toga da ljude obmanjuju na taj način. Oni nisu sumanuti. Onaj tko je sumanut bira da vjeruje u nemoguće i ponaša se nerelano. Tko odgovara ovakvom opisu ? Da, 8+ milijuna Jehovinih svjedoka koji sjede na svojim mjestima u dvoranama kraljevstva. Kako ?

„Milijuni koji sada žive neće nikada umrijeti.“
„Ovaj naraštaj neće proći.“
„Ti možeš živjeti zauvijek u raju na zemlji.“

Milijuni umiru !
Naraštaj je prošao !
Raj na zemlji nije došao!

C.T Russell predviđao je da će Armagedon doći 2. listopada 1914. iako današnje Stražarske Kule tvrde nešto drugo. Ono što je predviđao nije se desilo. Došlo je do velikog razočaranja. Vrlo brzo nakon njegove smrti 1916. došlo je do velike borbe za prevlast unutar Betela. Mnogi su otišli jer su se osjećali prevarenima od prevaranta. Ljudima se lagalo i oni su otišli. Watchtower je promijenio priču. Počela se koristiti „teokratska strategija“. Promijenili su priču kako bi se postigla svrha. Namjerno su vas zaveli. „Onaj naraštaj“ nije trebao proći, ali svi su ipak pomrli.
„Preklapanje naraštaja je zapravo ono što je Isus mislio“, tako vama danas Vodece Tjelo objašnjava, braćo i sestre, a vi ste izabrali da opet povjerujete u još jedno pogrešno učenje i nastavljate se nerealno ponašati.
Izabrali ste vjerovati u laži koje se stalno mijenjaju od strane Kule strazara korporacije i njihovog Vodeceg Tjela. Izabrali ste sudjelovati u zataškavanju jer ne prijavljujete pedofile koji zlostavljaju i vašu djecu. I dalje kucate na vrata ljudima kojima govorite da će ovaj „preklapajući naraštaj“ doživjeti „novi svijet“. Slično su i vama govorili dok ste bili djeca, zar ste zaboravili ?  Uvjeravate ljude ili pokušavate ih uvjeriti da prihvate neosnovana učenja.
Tumačite ljudima da nije dozvoljeno dati svojoj djeci transfuziju krvi koja bi im mogla spasiti zivot, pa mnoga umiru. To je nerazumno ponašanje. 8+ milijuna ljudi, braće i sestara  u Jehovinim svjedocima organizaciji podržavaju i slijede takve i slične nerealne zahtjeve, jer slijepo slijede malu grupu ljudi koja namjerno i svjesno govori neistine i dovodi vas u zabludu.
Jehovini svjedoci, počnite istraživati ! Načulite svoje uši kad god se spomene „teokratski rat“. Nemojte samo čuti, već stvarno slušajte što govore. Ono što vam na sastancima zapravo kažu vaši nadređeni;“dozvoljeno je lagati ljudima u ime Boga“. Molim vas počnite istraživati. Tražite istinu, preklinjem vas ! Jer vas volimo i brinemo za vas !

Ovdje cu da stavim link o godini 1975!

Jehovini svjedoci i Armagedon 1975 (?)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar