Min bloggliste

tirsdag 1. mars 2016

Briga za koga?
Mislila sam se danas o OVOM starackom domu i kako kao da izgleda da nema kraja toj kulinoj kreativnosti.
Prvo sam mislila novci naravno kada sam citala o tom starackom domu ali ima i jedan drugi aspekt .

Kazu da Postoji rastuća populacija starijih Jehovinih svjedoka kojima je potrebna pomoć.
Isto kazu da vide trend gde veliki procenat od onih koji su stariji  od 75 godina. Isto tako kazu da odgovornost za brigu za starije leži prvo sa osobnom porodicom a druga sa skupstinom.

Znaci, ako uspiju da dobiju ovu kolicinu ostarjelih JS u svoje domove kojima treba njega, onda porodica njihova ako su JS ne treba da koristi vrjeme i snagu da se brinu za svoje stare roditelje. Oni tu snagu i vrjeme mogu Posvetiti u sluzbi kuli , zaradjivati sate u sluzbi prepovjedanja. Isto tako ni skupstina ne treba da snosi teret ako imaju bracu u svojoj sali koji trebaju pomoc jer mozda nemaju familiju koja ce da ih pomogne.

Jasno je da ako imamo nekoga clana obitelji koji je naprimjer jako bolestan ili nepokretan ( sto je slucaj cesto sa starima ) prvo sto se desi jeste da ne mozemo ici regularno na sastanke i u sluzbu.Osobni studij nije redovit a isto tako citanje novog svjeta prevod.  Sto moze biti posledica od toga da JS ne ide regularno na sastanke i u sluzbu? Naravno kontrola uma slabi. No starjesine ce to zvati duhovna slabost. Hipnoza gubi snagu nad umom individa koji ne ide na sastanke i sluzbu stalno. Znam da je se upravo to desilo sa nekim JS.

Znaci ovaj izraz ljubavi je na korist opet kuli. Nije ni cudno da zele da prosire ovu dobrovoljnu org. Mozete da dajete donaciju na njihovoj web stranici. Mislila sam se puno puta. Kada sam ja postala JS bilo je samo dvije kutije gde smo stavili dobrovoljne priloge. Prilog za izdatke sale i prilog za Matej 24:14.  Vremenom to je se promjenilo. Vise i vise izdataka je bilo. Mnogi novi nacini kradje su se pojavili i jos uvjek se pojavljuju.

Slobodno pisite komentare.


 Babuška








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar