Min bloggliste

tirsdag 1. mars 2016

Zahtjev / aplikacija za staracki dom.
Jah ~ Jireh Ovdje
Prevela sam zahtjev koji se mora pisati / ispuniti kako bi bili primljeni u ovaj staracki dom. Prevela sam samo jednu stranicu jer tu se moze vidjeti kako novci ljudi koji zele da zive tu su koristeni.
Neke pravne izraze neznam kako se kaze na nasem jeziku pa sam to ostavila na engleskom. Ako neko zna kako se to zove na nasem molim vas pisite u komentarima ispod.
Ostavit cu isto link za orginalni pdf pa mozete sami da citate i provjerite. Taj pdf se nalazi na njihovoj stranici OVDJE i dostupan je javnosti. OVDJE

Prevod stranica 4.
PRIJAVA ZA STAMBENU / NJEGU FINANCIJSKA SITUACIJA.

Moramo vas pitati o vašem glavnom kapitalu, jer to utječe na postupak prijema.
Ako vi (podnosilac) imate više od 22.000 £ u glavnom kapitalu, onda ćete najvjerojatnije morati platiti troškove sami.
(Iako možda i dalje postoji mogućnost da zadrzite džeparac  da nadoknadi neke od troškova.) To je također slucaj, ako ste vlasnik imovine i tu ne  živi vaš suprug ili supruga.
Ako imate manje od 30.000 £ u kapitalu i ne posjedujete svoju osobnu imovinu, vi MORATE dobiti procjenu vaših potreba kod lokalne socijalne usluge da ustanove da li imate potrebu za samo stanovanje ili njega bolesnika. Ako se ovo odnosi u vašem slučaju  obratite se lokalnoj službi  socijalnog odjel ako to već niste učinili.


Da li vi ( podnosilac ):-
- Posjedujete svoju imovinu?  Da  Ne
- Imate prihod od privatni penziji ?  Da  Ne
-  Primate Penzija Credit?  Da  ne
- Receive Attendance Allowance?  Da  ne
- Da li ste bili procjenjeni od socijalne usluge? Da  ne

Ako socijalne usluge se slažu da če financirati vasu njegu , imajte na umu da socijalne usluge  obično ne plaćaju sve troškove vaše njege. Dio njege će biti plaćeni od vase pemzije. ( koju socijalne usluge procijeni na osnovu vaših prihoda (  (uključujući i državnu penziju, privatnu penziju, penzioni kredit, invalidni džeparac, i da će savjetovati vas i nas koliko je to biti. Vi ćete i dalje biti dozvoljeni nedeljni iznos da pokrije vlastite troškove. Vi ili vaš predstavnik će morati da pregovara sa Socialnim  Uslugama da dobijete potreban nivo sredstava. Ako se u kombinaciji sredstva iz socijalne službe i vase penzija ne zadovoljava naše troškove možda će biti potrebno za vašu obitelj nadoplati izostatak.

Prije nego što vas možemo primiti u naše domove postoje različite zakonske obaveze koje se moraju ispuniti. To znači da ćemo morati da vam posaljemo ugovore koji će morati biti  ispunjeni prije nego što ste primljeni u nase domove.. Prije prijema sva odjeca mora biti oznacena kako bi se  izbjegao gubitak / zabune u toku pranja vesa.


Prije obrade vašeg zahtjeva, mi ćemo trebati znati sljedeće:-
- Hoćete li  financirati vlastite troškove njege?  Da  Ne
- Ako ne, da li ste dogovorili finansiranje sa socijalnim službama? Da  Ne
- Ako da,  koliko su socijalne usluge vam savjetovao da će platiti? £     sedmicno?
- Da li ste razgovarali sa vasom porodicom o mogućim potrebama da se nadoplati?  Da  Ne

Ja / mi dajemo dozvolu  Jah-Jireh za čuvanje, koristenje i djeljenje osobnih podataka o meni / nama / predstavniku sa drugima i kontaktirati druge da dobiju informacije u vezi sa ovom aplikacijom i svim naknadnom boravak u Jah Jireh dom.

Ne možemo obraditi vaš zahtjev, osim ako je potpisan.

Jireh je Humanitarna i vaša podrška nam pomaže u brizi naših stanara.
Donacije se mogu poslati poštom ili preko banke ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar