Min bloggliste

søndag 11. oktober 2015

čuvari doktrine.
guardians of the doctrine.


5 Moj 13:1  Ako ustane među vama prorok ili koji sne sanja, i kaže ti znak ili čudo,
13:2  Pa se zbude taj znak ili čudo koje ti kaže, i on ti reče: hajde da idemo za drugim bogovima, kojih ne znaš, i njima da služimo,
 13:3  Nemoj poslušati što ti kaže taj prorok ili sanjač, jer vas kuša Gospod Bog vaš da bi se znalo ljubite li Gospoda Boga svojega iz svega srca svojega i sve duše svoje.
 13:4  Za Gospodom Bogom svojim idite, i njega se bojte; njegove zapovijesti čuvajte, i glas njegov slušajte, i njemu služite i njega se držite.
 13:5  A onaj prorok ili sanjač da se pogubi, jer vas je nagovarao da se odmetnete Gospoda Boga svojega, koji vas izvede iz zemlje Misirske i iskupi vas iz kuće ropske, i odvraćao od puta koji ti je zapovjedio Gospod Bog tvoj da ideš njim; tako istrijebi zlo iz sebe.


5Moj 18:20  Ali prorok koji bi se usudio govoriti što u moje ime što mu ja ne zapovijedim da govori, ili koji bi govorio u ime drugih bogova, taki prorok da se pogubi.
 18:21  Ako li rečeš u srcu svojem: kako ćemo poznati riječ koje nije Gospod rekao?
 18:22  Što bi prorok rekao u ime Gospodnje, pa se ne zbude i ne navrši se, to je riječ koje nije rekao Gospod; nego je iz oholosti rekao onaj prorok, ne boj ga se.





oči imate, a ne vidite; uši imate, a ne čujete

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar