Min bloggliste

mandag 12. oktober 2015

Otkrivenje 

18:4  I čuh glas drugi s neba koji govori: iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomiješate u grijehe njezine, i da vam ne naude zla njezina.




3 kommentarer:

  1. Razmišljam na sličan način. Koliko se mogu prisjetiti, dva puta je bilo pisano u Kuli o kolektivnoj odgovornosti i osobnoj odgovornosti. Uglavnom, kolektivna odgovornost je priločno nezgodna stvar. U Bibliji ima nekih događaja koji bi se mogli promatrati s takvog stajališta. O postupku pojedinca koji "zezne" sve oko sebe, a svi ti drugi ljudi "nisu luk ni jeli niti luk mirisali" :)))).
    Ovo s jw.org nije ništa drugačije nego kao i s tim starim Izraelom. Ako se ne slažeš s onim što govore ili rade, jw.org ti ne dozvoljava da to kažeš i govoriš drugima. Ako vidiš da govore i čine pogrešno i loše, niti to ti ne dozvoljavaju da javno objelodaniš. Ili takvog nastoje ušutkati na fin način,a ako im to ne uspije onda mu zaprijete da će ga isključiti.
    Ali, ne smijemo se bojati čovjeka nego Boga.

    SvarSlett
  2. Fantasticno. Juce sam i ja razmisljala upravo o tome sto se tice odgovornosti. Razmisljala sam o tome jer ovaj starjesina sa kojim sam pricala sada mnogo puta ne izlazi mi iz glave. Ja ne razumijem zasto on ne poduzme nista kada zna sve o organizaciji sa interneta. Ja sam njemu rekla o UN, pedofiliji, svim lazima kako je kula godinama varala, rekla sam da sve starjesinske pisma su na internet ali njegov odgovor je " Ja to sve znam ali to ne znaci da kula nije Bozija organizacija" Ja se pitam da li on i mozda drugi JS, narocito starjesine, misle da na sudnji dan ce moci prepisati odgovornost samo vodecem tjelu. Ako covjek nezna to je jedna stvar ali ako si na internetu i znas sve sto se desava onda nemas izgovora.
    Ja iste misli imam o Israelu i kada smo studirali na sastanku knjigu Isaia vidjela sam mnogo slicnosti. Sjecam se jako dobro da jedna sestra je komentirala IZ KNJIGE o starjesinama u Israelu i kako to moze se primjeniti danas. Komentar je bio super i istinit ali da si ti vidio kako bas ovaj starjesina o kojem pisem podize ruku pre nego je ona i uspjela da zavrsi da govori i on je to malo ublazio njezin komentar. Skreni paznju na nesto drugo kako drugi nebi ukapirali. Bas mi je krivo da nesjecam se koji je to odlomak bio iz knjige.

    SvarSlett
  3. To da je kula pisala o kolektivnoj odgovornosti i osobnoj odgovornosti ne mogu da se sjetim sada ali cu da to ispitam. Nije mi bas poznato. Ako mozes da se sjetis gdje je to ili ako znas neki izraz koji ja mogu da trazim reci mi :)

    SvarSlett