Min bloggliste

mandag 29. februar 2016

 Jah~Jireh. Staracki domovi za vjerne JS.

Transparentna rajska bajka.


2 Kor. 11:15 Nije to dakle ništa posebno ako se i služnici njegovi pretvaraju u služnike pravednosti. Svršetak će im biti po djelima njihovim.



Ovaj staracki dom u Americi i Engleskoj tvrdi da nema nikakve povezanosti sa kulom.

Prevela sam malo sa njihove stranice opis koji su oni dali o sebi na dnu stranice u Engleskoj.
Jah-Jireh je registrirana dobrotvorna organizacija u kojoj Jehovini svjedoci brinu se za starije i nemoćne  Jehovine svjedoke u ljubavi duhovnom okruženju.Ali , Jah-Jireh je potpuno odvojena dobrotvorna ustanova od "Watch Tower Bible & Tract Society of Britain"
 STRANICA OVDJE



O njima u Americi.
Za gotovo 30 godina, Jah-Jireh Charity Homes (JJCH), sa sjedištem u Velikoj Britaniji, je pružila sa ljubavlju fizičke i duhovne usluge za ostarjele braću i sestre. Ovi dobro funkcjonalni domovi su dokaz blagoslovima koji dolaze iz velikodušnosti, podrške, i napornog rada bratstva. Trenutno pet domova u Velikoj Britaniji su u fazi razvoja. Slične  neprofitna organizacija kuće nalaze se u Češkoj, Poljskoj, Nizozemska, Kanada, Južna Koreja, i Danska. Zbog potreba starijih u Sjedinjenim Američkim Državama, JJC Upravni odbor je počinio svoju podršku i pomoć  ustanovama koje su u razvoju u Sjedinjenim Američkim Državama.
Postoji rastuća populacija starijih Jehovinih svjedoka kojima je potrebna pomoć, paralerila  opšti demografski trend veliki procenat od onih koji su stariji  od 75 godina. Iako znamo da je primarna odgovornost za brigu za starije leži prvo sa osobnom porodicom a druga sa skupstinom , ima vrjeme  kada ovi aranžmani nisu dovoljni.
Mnogi vjerni sluge Jehova ne mogu pronaći zadovoljavajuće ustanove njege, gdje se poštuju i podržavaju njihova vjerska uvjerenja. Tada Jah-Jireh staracki dom može pomoći.
Jah-Jireh Homes of America, registrovana 501 (c) 3 neprofitna korporacija, formirana je tako da se ustanove njege sada mogu biti osnovana u Sjedinjenim Američkim Državama. Dobrovoljni upravni odbor nadzire sve aktivnosti Jah-Jireh Homes of America. Svi članovi odbora su Jehovini svjedoci.
Za više informacija o Jah-Jireh Charity Homes Velike Britanije, molimo vas da gledate ovaj video.
Mi nismo povezane s ili potvrđen od strane Sjedinjenih Američkih Država filijala Jehovinih svjedoka ili bilo koje pravno lice koje koristi ga.
Americka stranica ovdje

Kula me podsjeti na ovaj video kamuflaze.
Ima svoje šape u mnogim sudovima.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar