Min bloggliste

fredag 5. februar 2016

Vodece tjelo vas voli jako!


Danas sam gledala video od otpadnika JS i zelim da pisem nekoliko podataka koje je on dao o betelu u Egipt.

Njegova familija su svjedoci i njegov rođak i njegova zena su radili u tom betelu 40 godina.

Dobio je pismo od familije gde stoji da vodece tjelo je iznenada otkazalo svih 5000 iz betela i rekli su im da njihov posao tu je zavrsen i da moraju se izseliti bez novca i bez icega i nadju mjesto za sebe da zive i posao. Jakov 2: 16a pa im tko od vas rekne: »Idite u miru, grijte se i sitite!« Samo 4 porodice od tih 5000 je dobilo status specialni pioniri.

Tih 5000 sto su dobili otkaz moraju srediti i pripremiti zgradu za prodaju tako da vodece tjelo dobije maximum novce kada prodaju tu imovinu.

Da li jehova voli ove ljude ?

Ovaj bracni par kaze da vjeruju da ovo je Jehovina volja i da na ovaj nacin on ce ubrzati propovjedanje.


Vodece tjelo laze svjedocima da promjene su velike u organizaciji cjelim svjetom zato sto oni zele da ubrzu propovjedanje. Ovo me strahovito posjeti na to vrjeme kada su lagali o kraju u 1975 , pokupili novce pa onda optuzili svjedoke da su pogresno shvatili.
Da li kula ima problema sa svim sudskim obracunima koje mora da isplati a znam da jos vise ljudi planira da ih tuzi na sud.

Otpadnici JS kazu da propovjedanje u Americi je skoro mrtvo i mnogi izlaze iz org.

Otpadnik po imenu  Candace Conti je seksualno bila zlostavljena kao djete od starjesine. Ona je dobila ostetu od suda  $2.8 million. mada je ona samo trazila 144000.



Ovdje Conti


Svjedoci da li nekada razmislajte gdje vas dobrovoljni prilog se trosi ? Za sudske slučaje?
Gdje idu pare poslije kada se proda kongresna dvorana ili sala na kojoj ste mozda vi dobrovoljno radili, utrosili vrjeme , znoj i pare?

Amos 4:4 »Idite u Betel i griješite, u Gilgalu množite prijestupe; i svakoga jutra svoje žrtve prinosite, desetine svoje svaku treću godinu.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar